Přihlásit se  \/ 
x
x

Zkušenosti s botoxem

  • Radka
  • Avatar uživatele Radka Topic Author
  • Návštěvník
  • Návštěvník
8 roků 4 měsíců zpět #10 od Radka
Radka created the topic: Zkušenosti s botoxem
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s aplikací botoxu u ročního dítěte. Synek má spastickou diparézu, neuroložka se do toho hrne. Mám strach, že se ve vývoji ještě víc zpozdí, hodně rodičů popisuje, jak pak dítě bylo celé "měkké" a přestalo třeba lézt. A to my bychom teda nechtěli. Tomášek leze, zatím ne střídavě, nestaví se. Za názory děkuji.

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 4 měsíců zpět #11 od Kája
Kája replied the topic: Zkušenosti s botoxem
A je moc spastický? Co na to fyzioterapeutka? Tam bych to konzultovala. My se botulotoxinu vyhnuli, i když nám byl doporučený neurologem. Ortoped i fyzio byli proti a udělali jsme dobře. Ale znám paní, která má šestiletého chlapečka a tomu to moc pomohlo - teda na chvíli. Spastický byl hodně (kvadru) a byla to pro něj úleva. Je to individuální. :)

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 4 měsíců zpět #12 od Silvík
Silvík replied the topic: Zkušenosti s botoxem
Ja bych se rozhodla az podle toho co na to rehabka a ortoped. Botox je skvely tam kde hrozi vyrazne zkraceni svalu a luxace kloubu, ale nekde to indikuji smahem kazdemu a to je spatne.
Silva

Please Přihlásit se to join the conversation.

  • Radka
  • Avatar uživatele Radka Topic Author
  • Návštěvník
  • Návštěvník
8 roků 4 měsíců zpět #13 od Radka
Radka replied the topic: Zkušenosti s botoxem
Moc děkuju za reakce. A dělají to v nějakém znecitlivění/narkóze? Mám zkušenost s aplikací botoxu proti pocení a bolí to teda děsně! Nedokážu si představit, že by to těm drobečkům dělali jen tak bez znecitlivění :S

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 3 měsíců zpět #20 od petraf
petraf replied the topic: Zkušenosti s botoxem
Zdravím Radko,

aplikace botulotoxinu bohužel přináší bolest i v případě DMO.
K té včasné/předčasné aplikaci Vám mohu říci - je velice individuální. Proto by měla její aplikace podléhat mnohostrannému zvážení a závěru mezioborové komunikace - tedy vyjádřit by se měl jak neurolog, tak ortoped a fyzio, a pokud to nestačí, pak i další specialista z oboru, druhý neurolog. Neurologické "školy" se v mnohém liší a aplikace botulotoxinu je toho nejvýraznějším příkladem.

"Správná" indikace botulotoxinu u dětí s DMO je hodnocena jednak z hlediska věku, pak stupně závažnosti koordinační poruchy/DMO. Botulotoxin sleduje dvojí efekt - jednak je to uvolnění těch bolestivých kontraktur či spazmů a usnadnění rehabilitace či oddálení chirurgického řešení (u starších dětí),a potom, a to bude případ Vašeho synka, tzv. "kineziologický" efekt. Pokud např. dítě již dlouho leze a nemůže chodit pro spasticitu na více místech, pak mu botulotoxin může do té další motorické fáze dopomoci. Pokud je totiž dítě silně a mnohočetně spastické, s růstem se vytváří určitá svalová slabost, kterou dítě převezme do své spontánní motoriky (ta slabost bude mít vliv na jeho motorický vývoj).

Nicméně rozpoznat, jestli je vývoj zabržděný kvůli spazmům/mechanicky, anebo je to záležitost spíše zralosti mozku/funkčnost centrální, to je velice těžké a vyžaduje to velkou zkušenost neurologa. Přesto se k aplikaci botulotoxinu přistupuje v takhle raném věku velmi zřídkakdy a většinou to jsou těžké formy diparézy/kvadruparézy. V tomto období může napáchat mnohem víc škody než užitku ....

Krásné Vánoce a ať se rozhodnete správně :)

Obrna je mrcha, ale já jsem větší :-)

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
6 roků 4 měsíců zpět #21 od PetraS
PetraS replied the topic: Zkušenosti s botoxem
Určitě bych konzultovala s ortopedem a rehabilitačním specialistou. Indikace od neuroložky je zcestná!!! Hodně štěstí!!!!

Please Přihlásit se to join the conversation.

Vygenerováno za 0.161 sekund

Upozornění

Portál detska-mozkova-obrna.cz obsahuje autorské články specialistů, rozhovory s nimi a také články vzniklé kompilací z veřejně dostupných zdrojů. Tyto články, jakožto rady a názory v diskuzním fóru, v žádném případě nenahrazují konzultaci s lékařem, ani lékařskou péči. Všechny informace zde uvedené nejsou konkrétním návodem na léčbu a jsou pouze obecným informačním materiálem. Autoři článků ani provozovatel tohoto serveru nenesou odpovědnost za jakékoli nerespektování tohoto upozornění.
Přebírání obsahu je možné jen po písemném svolení provozovatele portálu, společnosti PHK MARKETING s.r.o.

dětská mozková obrna

Adresa:
PHK MARKETING s.r.o.
Sokolovská 81/55
186 00 Praha 8
IČ 04024214

email: info@gynweb.cz

Pomáháme Nadačnímu fondu APOLENA. Nadační fond APOLENA podporuje moderní operační léčbu žen, které trpí závažnými gynekologickými onemocněními, a to na největším českém gynekologicko-endoskopickém pracovišti v Praze "U Apolináře". Zdravá děloha = zdravé dítě.
Více na www.apolena.eu.