Přihlásit se  \/ 
x
x

Diagnostikování DMO?

Více
8 roků 3 měsíců zpět #14 od krsa
krsa created the topic: Diagnostikování DMO?
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je dětská neuroložka schopna na základě jejího vyšetření diagnostikovat DMO? Máme 17 měs. chlapečka. v 10. měs. nelezl, (do té doby šel vývoj krásně bez problémů), zažádala jsem o rehabilitaci a kontrolu na neurologii. Neuroložka ho prohlédla, konstatovala jen zpoždění v hrubé motorice - vše ostatní funguje velmi dobře - jemná motorika, mluvení, jezení...) nechala mu čas. na 2 měs. jsme dostali Vojtovku, v roce a 14 dní se rozlezl. je mu 17. měsíců obchází nábytek. 2. kontrola na neurologii, Dr. konstantovala, že nožičky se nechovaní standartně, ale že DMO to není. Změnila jsem fyzioterapeutku, zpět nasazena Vojtovka, cvičíme teď intenzivně 3 týdny. Můj dotaz je, zda je neuroložka podle jejího "protočení" a "proklepání" stanovit DMO nebo zda je nutné další vyšetření.Díky Krša

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 3 měsíců zpět #15 od admin
admin replied the topic: Diagnostikování DMO?
Milá Kršo,
neuroložka by v tomto věku měla DMO rozeznat. Máte-li pochyby o tom, zda Vaše dítě vyšetřila dostatečně, doporučuji objednat se k jinému neurologovi - každý pacient má nárok na druhý názor. Určitě poctivě cvičte, v tuto chvíli je to to nejdůležitější, co pro syna můžete udělat. Držím palce.
Petra /admin/
Poděkovali: krsa

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 3 měsíců zpět #16 od krsa
krsa replied the topic: Diagnostikování DMO?
Dobrý den Petro,
děkuji moc za rychlou odpověď. Paní doktorka DMO zmínila, ale pak mi řekla, že po důkladném vyšetření ji vyloučila, že to není synův případ. Raději jsem ji napsala ještě email a také mě ubezpečila, ať teď hodně cvičíme, že je to to nejlepší a je pravda, že dělá krásné pokroky..tak snad bude vše v pořádku!
Díky moc ještě jednou
Krša

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 3 měsíců zpět #17 od admin
admin replied the topic: Diagnostikování DMO?
Milá Kršo,
i kdyby Vám paní doktorka řekla, že DMO syn má, tak stejně nezbývá než cvičit. Existují i velice lehké formy DMO, které nikdo v dětství nediagnostikuje a projeví se až během růstového spurtu kolem 10 - 12 let, někdy i později (typicky například chůze po špičkách, zkracování svalů).
Takže tím, že nyní intenzivně cvičíte, děláte pro syna maximum. Určitě nezapomeňte na další kontrolu u neurologa a v případě pochyb se obraťte i na jiného specialistu.
Hodně štěstí a krásné svátky :)
Petra

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 3 měsíců zpět #18 od krsa
krsa replied the topic: Diagnostikování DMO?
Milá Petro,
děkuji ještě jednou za dodatečnou odpověď. Na kontrolu jdeme začátkem února a zvažuji i druhého odborníka...uvidím, co mi ještě řekne paní ke které jezdíme na Vojtovku. Cvičíme poctivě -bohužel už jsme takhle mohli cvičit před půl rokem- a pokroky jsou obrovské.. :o) takže je to pro mě velká motivace...a tím jsem i klidná, i kdyby to byla DMO lehčího rázu, tak pro něj teď dělám maximum.
Mějte se moc pěkně
Hezké svátky i Vám
Krsa

Please Přihlásit se to join the conversation.

Více
8 roků 3 měsíců zpět #19 od admin
admin replied the topic: Diagnostikování DMO?
Držím palce a za cvičení moooc chválím!!! ;)

Please Přihlásit se to join the conversation.

Vygenerováno za 0.187 sekund

Upozornění

Portál detska-mozkova-obrna.cz obsahuje autorské články specialistů, rozhovory s nimi a také články vzniklé kompilací z veřejně dostupných zdrojů. Tyto články, jakožto rady a názory v diskuzním fóru, v žádném případě nenahrazují konzultaci s lékařem, ani lékařskou péči. Všechny informace zde uvedené nejsou konkrétním návodem na léčbu a jsou pouze obecným informačním materiálem. Autoři článků ani provozovatel tohoto serveru nenesou odpovědnost za jakékoli nerespektování tohoto upozornění.
Přebírání obsahu je možné jen po písemném svolení provozovatele portálu, společnosti PHK MARKETING s.r.o.

dětská mozková obrna

Adresa:
PHK MARKETING s.r.o.
Sokolovská 81/55
186 00 Praha 8
IČ 04024214

email: info@gynweb.cz

Pomáháme Nadačnímu fondu APOLENA. Nadační fond APOLENA podporuje moderní operační léčbu žen, které trpí závažnými gynekologickými onemocněními, a to na největším českém gynekologicko-endoskopickém pracovišti v Praze "U Apolináře". Zdravá děloha = zdravé dítě.
Více na www.apolena.eu.